<<Onze cursussen<<Faalangst begeleiding

Faalangst begeleiding 

Faalangst rijles voor wie geschikt?

Zie je er tegenop om aan je rijbewijs te beginnen omdat je last hebt van faalangst op het moment dat je het examen moet gaan doen? Of durf je niet zo goed auto te rijden in het donker, bij regenachtig weer of breekt het zweet je uit bij het rijden in tunnels? Rijden met faalangst kan daarom ontzettend vervelend zijn als je je rijbewijs wilt halen.

Deze cursus is er voor beginnende automobilisten maar ook zeker voor automobilisten die al hun rijbewijs hebben die last hebben van faalangst of misschien wel rijangst. Bij rijschool Martin Veenstra krijg je de juiste ondersteuning om zorgeloos je rijbewijs te halen, of een opfriscursus hiervoor te volgen voor mensen met een rijbewijs.

Kies daarom voor rijles bij Martin Veenstra als je in Rotterdam woont of omgeving.

 

Wat houdt faalangst rijles in?

Een faalangst rijles is speciaal ontwikkelt voor mensen die last hebben van faalangst in het algemeen of tijdens het autorijden. Deze angst kan zich op verschillende manieren manifesteren. Tijdens het volgen van autorijles stelt de rijinstructeur je dan ook voortdurend op je gemak en leert je hoe je met je angst kunt omgaan.

Daarom besteden we bij rijschool Martin Veenstra, rijschool in Rotterdam en omgeving, extra aandacht aan deze leerlingen die hiermee te maken hebben. De rijlessen voor mensen met faalangst zijn in een rustiger tempo opgebouwd dan de reguliere rijlessen.

Een dergelijke rijles betekent dat er wel extra tijd nodig is om de leerling op z’n gemak te stellen in de auto, zonder dat de rijles meteen heel veeleisend en uitdagend wordt. Ook zal deze opleiding over het algemeen iets langer duren als een reguliere rijopleiding.

Het maakt niet uit hoe groot of hoe klein je angst is, je krijgt altijd de juiste tools aangereikt om toch succesvol je autorijbewijs te halen. De perfecte voorbereiding voor het rijexamen .

Faalangst praktijkexamen 

Ook is er een mogelijkheid om de rijopleiding dan af te sluiten met een faalangst examen bij het CBR. 

Het verloop van een praktijkexamen Faalangst

Het praktijkexamen faalangst duurt ongeveer 80 minuten. Hiervan zijn 35 minuten gereserveerd voor de examenrit. De overige tijd is bedoeld voor het gesprek voor het examen en de uitslag na het praktijkexamen. In de extra examentijd zit ook time-out moment inbegrepen.

Time-out

Tijdens het praktijkexamen mag je de examinator vragen om een time-out bijvoorbeeld voor momenten dat je even niet meer weet wat je moet doen, een totale black-out krijgt. De examinator kan de extra tijd ook gebruiken om een bepaalde lesonderdeel – dat volgens hem niet zo goed is uitgevoerd – te herhalen.

Een faalangst examen wordt afgenomen door een faalangst getrainde examinator van het CBR.

Kijk hier voor een filmpje van het CBR